shares
Share via FacebookShare via TwitterShare via LinkedInShare via Pinterest
introduction Edit

Muping Village School is a three-classroom primary school for a remote village with no road access, providing space for 90 or more students who otherwise have to walk several hours to the nearest school.

Show more
Show less


image gallery Edit
prev
next


technical drawings Edit
prev
next


cultural and social context Edit

The composition of the school is immersed in the natural surroundings, being at the foot of a local mountain. The L-shape building defines a courtyard with the existing terraced fields, providing a shaded playground on its west side. Minimal site formation was done to reduce disruption of the environment.



materials and building techniques Edit

Where possible, we use local materials and local techniques in the construction, but also add new ideas when appropriate. For example, the external walls are finished with white-stone pebbledash, which makes the school harmonious with other buildings in the village, as well as providing superior weather proofing to the more commonly used blank walls. Interior corridors that are sheltered from rain are left with a raw finish to provide contrast to the exterior. The wooden seats along the corridors are made by craftsmen from the village using local wood, revitalizing techniques that would otherwise be lost to new materials such as concrete and aluminium.



earth and climate Add


external links Edit


comments
Attachment:
linkimagemovie

.
Project details
Project name: Muping Village School
Description: Muping Village School is a small rural school in Guizhou
Category: education
Design: DOMAT
Building status: in use
Construction period: September 2013 – August 2015
Location: Guizhou, China
Coordinates: 28°25'41.5'' N, 108°14'18.8'' E
Tags: community, education, timber
Project ID: 746
Published: 3 July 2017
Last updated: 16 October 2017
PROJECT TEXT LICENSE
(images have individual licenses)
CC Attribution-NonCommercial-ShareAlike
CC Attribution-NonCommercial-ShareAlike
RELATED PROJECTS (145):
prev
next
  • homeproject1
    Fairy Water Village Community Center
    Revitalise a 300 Year Old Architecture with 240…
    Location: Chen Zhou, China
    Needs: supplyfunding supportadvicepromotion
  • homeproject2
    Low-cost modular housing scheme
    Incremental low-cost modular housing scheme.
    Design: Bauhaus University, Ethiopian Institu…
    Location: Addis Ababa, Ethiopia
  • homeproject3
    Community toilets for SPARC
    Innovative public toilet built in a slum in mum…
    Design: Rahul Mehrotra Architects
    Location: mumbai, India