shares
Share via FacebookShare via TwitterShare via LinkedInShare via Pinterest
introduction Edit

BES pavilion is a service space for an open community, focusing on the aspects of art and culture. Located in the central Ha Tinh city, BES (Bamboo + Earth + Stone) is set up from local materials and traditional building methods which based on the idea of centralizing the users.

The cluster includes a various of separated spaces which were arranged freely around the center courtyard in order to create a numerous of views as well as the interaction of light and shadow. Those will help to erase the bound between inside and outside space.

The building’s users will have a great chance to approach and to be educated from the functions and effects of the building toward the nature and local community. The best way to learn is to do it! Joining in the building process to create their own specific space is an effective practicing condition. The solutions of the pavilion’s design themselves become some useful lesions: Aerodynamics (ventilation), Physics (light diffusion), Biology (photosynthesis, planting)…Those will help to direct the users’ behaviors in the future – for a greener living environment.

Show more
Show less


image gallery Edit
prev
next


technical drawings Edit
prev
next


cultural and social context Add


materials and building techniques Edit

The North and the Central have been characterized with tropical monsoon. Materials (Earth & Bamboo) available in the locality have been used to ensure their adaptability with the local climate.The structure uses bamboo, earth and stone.
Bamboos commonly found in the North and the Central of Vietnam and available in the locality have been used.They have been selected according to their similar size and shape.

Show more
Show less


earth and climate Add


external links Add


comments
Attachment:
linkimagemovie

.
Project details
Project name: BES Pavilion
Description: BES pavilion is a service space for an open community, focusing
Category: public & culture
Design: H&P architects
Consultants: HPA Vietnam jsc
Building status: in use
Location: Ha Tinh city, Vietnam
Coordinates: 18°21'21.4'' N, 105°53'15.9'' E
Tags: bamboo, earth, stone, community, urban renewal
Project ID: 733
Published: 18 March 2017
Last updated: 31 May 2017
PROJECT TEXT LICENSE
(images have individual licenses)
CC Attribution-NonCommercial-ShareAlike
CC Attribution-NonCommercial-ShareAlike
RELATED PROJECTS (173):
prev
next
  • homeproject1
    Centre for Urban Poor Consortium
    Community hall, organic farm and training facil…
    Location: Parung, Regency of Bogor, Indonesia
    Needs: supplyfunding support
  • homeproject2
    Temiar Green School
    An off-the grid-school built with locally sourc…
    Location: Kampung Penad, Malaysia
    Needs: supplywork forcefunding support
  • homeproject3
    ModSkool
    Low-cost modular school that can be quickly, ea…
    Location: New Delhi, India
    Needs: supplydesign inputwork forcefunding supportadvicepromotion