24
shares
Share via FacebookShare via TwitterShare via LinkedInShare via Pinterest
introduction Edit

PLAYSCAPE is a creative play and learning space that we designed and built for the local school on the beautiful island of Koh Rong off the coast of Cambodia. The design combines 3 elements: a playground, a semi enclosed space to read, relax and draw, and a shelter to protect a sculptural fish provided by Caribou through a winning competition entry. Our scheme unites all three parts into a simple and effective design.

Children from the ages of 5 - 15 attend the school and currently have no space to call their own. Everywhere that they used to spend their days playing and socialising with friends has recently been taken over by the influx of tourism, guesthouses, and the bars that come with them. The space we are creating becomes more than just a playground, but somewhere they can always go knowing they are safe.

Due to the rapid increase in tourism and the economy there is also a rise in jobs on the island. The school provides the necessary education and teaches the students to speak English so that they can obtain these jobs themselves and maintain their traditions and culture. We hope our playground will help the children to explore their own creativity through playing and learning, something that can be easily lost without a place to express their ideas.

Show more
Show less


image gallery Edit
prev
next


technical drawings Add


cultural and social context Add


materials and building techniques Add


earth and climate Add


external links Edit


comments
Attachment:
linkimagemovie

.
Make a visible social impact - become a Buildify partner now!

Buildify Architecture in Development

 

Read more
Project details
Project name: PLAYSCAPE
Description: A creative play and learning space on Koh Rong Island
Category: education
Building status: in use
Construction period: 8 Weeks
Location: Koh Rong Island, Cambodia
Coordinates: 10°43'44.7'' N, 103°13'54.2'' E
Tags: bamboo, community, crowdfunding, education, student participation
Project ID: 734
Published: 23 March 2017
Last updated: 16 April 2017
PROJECT TEXT LICENSE
(images have individual licenses)
CC Attribution-NonCommercial-ShareAlike
CC Attribution-NonCommercial-ShareAlike
RELATED PROJECTS (175):
prev
next
  • homeproject1
    BES Pavilion
    BES pavilion is a service space for an open com…
    Design: H&P architects
    Location: Ha Tinh city, Vietnam
  • homeproject2
    CASA RANA
    Casa Rana is a foster home for fifteen HIV-posi…
    Design:
    Location: Tamil Nadu, India
  • homeproject3
    Deyalkotha
    A learning Platform under the Flyover
    Design:
    Location: Dhaka, Bangladesh