shares
Share via FacebookShare via TwitterShare via LinkedInShare via Pinterest
introduction Edit

BE (Bamboo & Earth) friendly space presents an open space for the community, with importance being attached to aspects of culture and art (exchanges, exhibitions, cuisines, etc.) BE friendly space is, thereby,expected to undertake the mission to improve the stormy relationship between man and nature in modern times.

Show more
Show less


image gallery Edit
prev
next


technical drawings Add


cultural and social context Edit

The increasing rate of urbanization and concretization in Vietnam has resulted in a pressing need for open spaces for the community. H&P architects reacted to this need by designing the BE friendly space which is to help raise social awareness of the need for friendly spaces for community. In the context of urbanization and concretization which is gradually suffocating Mao Khe -one of the most populous towns in Vietnam, the space is making contributions to shaping actions of community in the process of creating sustainable spaces for the future immediately from today’s friendliness.

Inspite of being free of programme, the architects hope that the space will shape user’s actions in the localities in the process of future development, by enabling them to re-access friendly spaces which have become increasingly rare and at the same time, re-access traditional building materials and manners. By doing so, they are enabled and facilitated to make decisions on their future lifestyles.

Show more
Show less


materials and building techniques Edit

BE friendly space is made of locally available materials, in simple building operations and with the participation of local builders. The entire project is made of earth-rammed walls (thickness 40cm) adjacent to each other in a zigzag pattern that spares valuable green spaces for common use. These open spaces are also connected to each other through randomly placed windows (110cm X 220cm). Above the used space is a double alternate layer of bamboo- made roof to regulate light and air as well as to blur the boundary between the interior and exterior, architecture and landscape.

Show more
Show less


earth and climate Edit
Show more
Show less


external links Add


comments
Attachment:
linkimagemovie

.
Project details
Project name: BE friendly space
Description: Initiated by H&P Architects, BE friendly space is a part of a se
Category: public & culture
Design: H&P architects
Consultants: Nguyen Manh Hung
Building status: in use
Location: Mao Khe, Vietnam
Coordinates: 12°37'21.3'' N, 108°39'54.3'' E
Tags: bamboo, earth, community, value creation
Project ID: 732
Published: 17 March 2017
Last updated: 10 April 2017
PROJECT TEXT LICENSE
(images have individual licenses)
CC Attribution-NonCommercial-ShareAlike
CC Attribution-NonCommercial-ShareAlike
RELATED PROJECTS (159):
prev
next
  • homeproject1
    Temiar Green School
    An off-the grid-school built with locally sourc…
    Location: Kampung Penad, Malaysia
    Needs: supplywork forcefunding support
  • homeproject2
    ModSkool
    Low-cost modular school that can be quickly, ea…
    Location: New Delhi, India
    Needs: supplydesign inputwork forcefunding supportadvicepromotion
  • homeproject3
    Co-housing Project at Ciliwung Riverfront
    Community-driven upgrading with bamboo technolo…
    Design: Kamil, Bram, Andrea
    Location: Jakarta, Indonesia