18
shares
Share via FacebookShare via TwitterShare via LinkedInShare via Pinterest
introduction Edit

The Njoro Children’s Library is located in Mailisita, on the lower slopes of Mount Kilimanjaro. The area is situated in isolation and the Njoro Primary School must function efficiently without the use of grid energy.
The project was started by Patricia Erimescu in collaboration with the local NGO Excel Education Foundation to complete educational facilities in Tanzania and it’s a participative project built by locals and volunteers. The Njoro Children’s Library aims to develop education and to involve children, parents, teachers, locals and international volunteers to come together to build a place where pupils can read and study.
Serving 408 kids of Njoro Primary School and also the pupils from other three schools in the surrounding area, the library is important in terms of giving the pupils access to books and reading in a region in which most have no books at home.

Show more
Show less


image gallery Edit
prev
next


technical drawings Edit
prev
next


cultural and social context Edit

The goal of this project is not only a well functioning library, the project also offers students and local people an opportunity to learn about construction work. The building process itself plays an important role in the sustainable development of building locally and traditional building techniques. The locals and craftsmen work closely together with the volunteers to involve them in all stages of the building process. Steps are taken carefully to improve and refine building methods in continuation on existing methods, traditions and knowledge. Besides this, involvement of the whole community in the project is important, not only because building together is part of the local tradition, also to create a communal responsibility for the maintenance of the library.

Show more
Show less


materials and building techniques Edit

The building is realized with different kinds of blocks, such as earth compresed blocks made by locals and volunteers, recused concrete blocks from an old abandoned building and burned clay blocks.

Show more
Show less


earth and climate Edit

Mailisita Village is situated on the lower slopes of Mount Kilimanjaro, about 10 km to the Moshi City and characterized by the alternation of a dry and a rainy season. The area has a tropical wet and dry climate and is known for extensive farms of maize and beans, grown once per year during the long rainy season. Its weather is dominated year round by monsoonal flow. The northeast monsoon prevails December through March and is accompanied by the highest temperatures of the year. The southeast monsoon prevails from June through September. Unique among the world's monsoons, both monsoons in Tanzania are divergent in the low levels, shallow (averaging only 2 km in depth), and capped by inversion and dry, subsiding air. These factors result in light or insignificant rainfall year round except during the transitional periods between the monsoons.

Show more
Show less


external links Edit


comments
Attachment:
linkimagemovie

.
Project details
Project name: Njoro Children's Library
Description: Serving 408 kids of Njoro Primary School and also the pupils f
Category: education
Design: Patricia Erimescu
Building status: in use
Construction period: november, 2015 - january 2016
Location: Mailisita, Kilimanjaro , Tanzania
Coordinates: 3°19'22.7'' S, 37°16'42.4'' E
Tags: community, bricks, low budget, local resources, empowerment
Project ID: 575
Published: 21 February 2016
Last updated: 4 April 2016
PROJECT TEXT LICENSE
(images have individual licenses)
CC Attribution-NonCommercial-ShareAlike
CC Attribution-NonCommercial-ShareAlike
RELATED PROJECTS (189):
prev
next
  • homeproject1
    Fairy Water Village Community Center
    Revitalise a 300 Year Old Architecture with 240…
    Location: Chen Zhou, China
    Needs: supplyfunding supportadvicepromotion
  • homeproject2
    Community toilets for SPARC
    Innovative public toilet built in a slum in mum…
    Design: Rahul Mehrotra Architects
    Location: mumbai, India
  • homeproject3
    Pondok Tagal
    Gathering space for the Tagal committee
    Design: Arkitrek 2014 Design-and-Build Camp; …
    Location: Kampung Maligan, Malaysia