0
shares
Share via FacebookShare via TwitterShare via LinkedInShare via Pinterest
introduction Edit

The new training center is planned to be a campus of several building (classrooms & temporary dormitories) that will be grouped together on a piece of land not far from Mae Tao Clinic. Despite the lack of development, the land has many advantages in that it is close to the Mae Tao Clinic and the Back Pack Health Workers Team office, yet is set apart from other developments, assuring security and privacy.

Show more
Show less


image gallery Edit
prev
next


technical drawings Edit
prev
next


cultural and social context Edit

Mae Tao Clinic is a humanitarian organization based in the Thai town of Mae Sot a few kilometers from the Thai-Burmese border. 

Show more
Show less


materials and building techniques Edit

The first phase of the new Medical Training Center was completed in 2008 with the construction of new dormitories for trainees and a new conference hall. The construction of the second phase, which included two classrooms and one office building, were conveniently placed in order to minimize the negative environmental impact and reduce the energy consumption of the buildings.

Show more
Show less


earth and climate Edit

Mae Sot has a tropical savanna climate. Winters are dry and very warm.

Show more
Show less


external links Edit


comments
Attachment:
linkimagemovie

.
Make a visible social impact - become a Buildify partner now!

Buildify Architecture in Development

 

Read more
Project details
Project name: Training Center for Mae Tao Clinic
Description: Building with two classrooms for 40 students and office building
Category: education
Design: a.gor.a architects
Consultants: Gyaw Gyaw
Building status: in use
Construction period: November 2011 - June 2012
Location: Mae Sot, Thailand
Coordinates: 16°42'36.3'' N, 98°34'14.6'' E
Tags: education, mud brick, low budget, community, local resources
Project ID: 349
Published: 25 April 2013
Last updated: 17 August 2013
PROJECT TEXT LICENSE
(images have individual licenses)
CC Attribution-NonCommercial-ShareAlike
CC Attribution-NonCommercial-ShareAlike
RELATED PROJECTS (211):
prev
next
  • homeproject1
    FAVA School for Individuals with Autism
    Voz Alta Autistic Foundation's headquarters and…
    Design: Urban-Think Tank
    Location: Caracas, Venezuela
  • homeproject2
    Primary School Gangouroubouro
    School ensemble
    Design: LEVS architecten
    Location: Gangouroubouro, Mali
  • homeproject3
    Bethel Secondary School
    A school in Burkina Faso
    Design:
    Location: Gourcy, Burkina Faso